wonen in een school

Wonen in een school

presentatie in Pakhuis De Zwijger

24 september 2012
Gunneweg & Burg zal op 29 oktober een presentatie geven over Wonen in een School. In deze presentatie zullen we laten zien hoe je zelf met een aantal andere kopers een schoolgebouw kunt omvormen tot een woongebouw. Als voorbeeld zullen wij ons project De Omscholing uitgebreid toelichten.

gubu wint architectenselectie cpo schoolplein

GUBU wint architectenselectie CPO Schoolplein

Nieuwe opdracht voor 8-12 CPO Woningen in Noordeloos

GUBU architecten is geselecteerd als architect voor CPO Schoolplein in Noordeloos. Op de locatie van de School met de Bijbel zal een plan worden gemaakt voor 8 tot 12 woningen ontwikkeld in CPO verband. Samen met vereniging CPO Schoolplein zal GUBU de komende tijd gaan onderzoeken hoe de woningen het beste op de locatie gesitueerd kunnen worden. Naast het stedenbouwkundig plan zal GUBU ook het ontwerp van de woningen maken.

cpo locasa en wijbosa opgeleverd

CPO Locasa en Wijbosa opgeleverd

8 en 5 CPO woningen in Elspeet

In Elspeet Noordwest zijn de woningen van CPO Locasa opgeleverd, een maand later zijn ook de woningen van CPO Wijbosa opgeleverd. De woningen ontworpen in kenmerkende jaren 30 stijl bestaan uit 13 woningen verspreid over drie woonblokken. Door de grote mate van ontwerpvrijheid is geen enkele woning hetzelfde en konden de woningen onderling in breedte verschillen. Deze vrijheid zorgde ervoor dat voor iedere koper een woning is ontworpen binnen de gestelde wensen en budget.

bouw vrij spel gestart

Bouw Vrij Spel gestart

5 verschillende semi-CPO woningen in en Bosch

De bouw van Vrij Spel Den Bosch van start gegaan. Hoedemakers Bouw uit Rosmalen zal de uitvoering op zich nemen. GUBU heeft in opdracht van BAT-groep 'we hebben ze op een rijtje' vier individuele woningen voor de nieuwbouwlocatie op het Jan Sluytercomplex in Den Bosch ontworpen, daarnaast komt er nog een vrijstaande woning. BAT, Building-Apart-Together, is een vorm van CPO waarbij kopers individuele ontwerpkeuzes maken en tegelijk profiteren van samen bouwen.

wonen in landhof opgeleverd

Wonen in Landhof opgeleverd

13 CPO woningen in Eindhoven

Na een klein jaar bouwen is het dan zo ver. De woningen van CPO project Wonen in Landhof zijn allemaal klaar. In dit unieke CPO projecten zijn in totaal 13 woningen gebouwd in een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-een- kapwoningen en bungalows. Geen woning is hetzelfde maar toch hebben zij door de architectuur een gelijke uitstraling.

gubu geselecteerd voor klushuizen haarlem

GUBU geselecteerd voor Klushuizen Haarlem

Nieuwe opdracht voor 24 kluswoningen CPO A tot Z

GUBU architecten heeft de architectenselectie gewonnen voor de renovatie van 24 woningen in Haarlem. De woningen gelegen aan de Alberdingk Thijmstraat in Haarlem worden duurzaam gerenoveerd. De klussers zullen zelf een deel van de renovatie op zich nemen, 3 woningen blijven in beheer van Elan Wonen. Planning is om begin 2018 te starten met de bouw.

definitief ontwerp cpo weverbos

Definitief Ontwerp CPO Weverbos

Ontwerp voor 3 woningen in Elspeet

Het ontwerp voor de 3 woningen van CPO vereniging Weverbos in Elspeet is afgerond. De woningen zijn in traditionele stijl ontworpen passend bij de architectuur in het dorp. Extra aandacht is besteed aan bijzondere details en verfraaiingen van de gootlijn, accenten op de hoeken in het gevelmetselwerk, omlijstingen van de voordeur en hanenkammen met sluitstenen boven de kozijnen.

gubu wint architectenselectie cpo braambosch

GUBU wint architectenselectie CPO Braambosch

Nieuwe opdracht voor 12/15 CPO Woningen in Hulshorst

GUBU is door CPO vereniging Braambosch geselecteerd om 12 tot 15 woningen te ontwerpen in plangebied Weversweg te Hulshorst. De vereniging heeft de wens voor verschillende woningtypen in diverse prijscategorien. Hiervoor zal GUBU naast het woningontwerp ook het stedenbouwkundig plan verzorgen. Het plan is om in het najaar van 2017 te starten met de bouw.

gunneweg en burg geselecteerd voor cpo weverbos

GUBU geselecteerd voor CPO Weverbos

Nieuwe opdracht voor 3 CPO Woningen in Elspeet

Gunneweg & Burg is zeer vereerd om nog een derde CPO project in Elspeet te mogen ontwerpen. In navolging van Locasa en Wijbosa zal GUBU in opdracht van CPO vereniging Weverbos in het nieuwe jaar beginnen met het voorlopig ontwerp van de 3 woningen. Weverbos maakt deel uit van het nieuwe plangebied Elspeet Noordwest nabij de Slingerlaan. Het plan is om in het najaar van 2017 te starten met de bouw.

defintief ontwerp cpo wijbosa

Defintief Ontwerp CPO Wijbosa

Ontwerp voor 5 woningen in Elspeet

Nog maar kort na de start van het project heeft vereniging Wijbosa een definitieve keuze gemaakt. Na diverse bijeenkomsten en ontwerpsessies heeft de vereniging in record tempo van 3 maanden de definitief ontwerpfase afgerond. De vergunningen voor de 5 CPO woningen, waarvan het ontwerp raakvlakken heeft met de jaren 30 stijl, worden binnenkort aangevraagd. De vereniging verwacht begin 2017 een aanvang te maken met de bouwwerkzaamheden.

aanneemovereenkomsten cpo locasa getekend

Aanneemovereenkomsten CPO Locasa getekend

voor 8 woningen in Elspeet

Vereniging Locasa uit Elspeet heeft op 25 oktober jl. de aanneemovereenkomsten met bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen getekend. Binnenkort wordt gestart met de bouw van 8 woningen in CPO verband te Elspeet.
De woningen in kenmerkende jaren 30 stijl zijn opgedeeld in een blok van 3 en een blok van 5 woningen. Door te varieren in woningbreedtes ontstond er grote keuze vrijheid voor de kopers en daardoor is geen enkele woning hetzelfde.

start bouw cpo wonen in landhof

Start bouw CPO Wonen in Landhof

Bouw 13 woningen in Landhof Eindhoven gestart

Na een jaar plannen maken is het eindelijk zo ver. Vlak na de zomervakantie zijn de bouwwerkzaamheden van Wonen in Landhof gestart. In dit unieke CPO projecten worden in totaal 13 woningen gebouwd in een mix van vrijstaande woningen, twee-onder-een- kapwoningen en bungalows. Geen woning is hetzelfde maar toch hebben zij door de architectuur een gelijke uitstraling.

definitief ontwerp cpo locasa

Definitief Ontwerp CPO Locasa

Ontwerp voor 8 Woningen in Elspeet

Vereniging Locasa is eruit, na intensieve bijeenkomsten en ontwerpsessies met de kopers mag het resultaat er zijn. In het definitief ontwerp komen typische jaren 30 details zoals metselwerkverfraaiingen, overstekken, erkers en de terugliggende entree goed tot z'n recht. Binnenkort zal Gunneweg & Burg ook een start maken met het ontwerp van de overburen van Locasa. In opdracht van vereniging Wijbosa te Elspeet worden 5 woningen in CPO verband ontwikkeld.

ontwerp bat vrij spel den bosch

Intussen bij Vrij Spel Den Bosch

GUBU ontwerpt 4 verschillende woningen in semi-CPO

Gunneweg & Burg ontwerpt in opdracht van BAT-groep 'we hebben ze op een rijtje' vier individuele woningen voor de nieuwbouwlocatie op het Jan Sluytercomplex in Den Bosch. BAT, Building-Apart-Together, is een vorm van CPO waarbij kopers individuele ontwerpkeuzes maken en tegelijk profiteren van samen bouwen.

gunneweg en burg geselecteerd voor cpo locasa

Gunneweg & Burg geselecteerd voor CPO Locasa

nieuwe opdracht voor 8 CPO woningen in Elspeet

Gunneweg & Burg is geselecteerd als architect voor CPO Locasa in de wijk Noord-West in Elspeet. Samen met 8 jonge gezinnen zal een ontwerp worden gemaakt voor twee blokken van 4 woningen. De woningen gelegen aan de rand van Elspeet om en nabij de Slingerlaan krijgen een uitstraling passend bij het karakter van de bestaande woningen in Elspeet en zal raakvlakken hebben met de jaren 30 stijl.

klusschool osseweistraat rotterdam

Klusschool Osseweistraat Rotterdam

Nieuwe klusschool binnenkort in de verkoop

Wil jij ook wonen in een oude school? En wil jij weten wat er achter deze deuren schuilt? Grijp dan nu je kans!
Binnenkort start gemeente Rotterdam met de verkoop van woningen in de nieuwe klusschool gelegen aan de Osseweistraat in het Nieuwe Westen.
Ook zo'n mooie woning net als in de Omscholing? Gunneweg & Burg weet hoe het moet! Binnenkort meer informatie over de mogelijkheden, houd onze website daarom in de gaten!

voorlopig ontwerp wonen in landhof

Voorlopig Ontwerp Wonen in Landhof

ontwerp voor 13 woningen in Eindhoven

Het voorlopig ontwerp voor Wonen in Landhof in de wijk Meerhoven is afgerond. Deze maand starten we met het definitief ontwerp en zullen we samen met de kopers twee ontwerpvarianten nader uitwerken. Bent op zoek naar een woning, er is nog 1 perceel vrij, dus schrijf u nu in!
Wilt u meer informatie kijk dan op www.woneninlandhof.nl of neem contact met ons op.

hoogste punt hof van zeelst fase 2

Hoogste Punt Hof van Zeelst Fase 2

Wethouder hijst vlag voor tweede fase

In Eindhoven is het hoogste punt van het CPO project Hof van Zeelst fase twee gevierd. Wethouder Yasin Torunoglu heeft samen met het bestuur van de kopersvereniging de vlag gehesen. De verwachting is dat rond de zomer de eerste woningen opgeleverd worden.

wonen in landhof wint loting

Wonen In Landhof

Wonen In Landhof wint loting!

Wonen In Landhof gaat nu definitief van start! Door de loting te winnen heeft Wonen In Landhof de ruimte gekregen een CPO project te starten op Kavel 2 in Landhof Eindhoven. Meer weten over dit initiatief, kijk dan op www.woneninlandhof.nl. Wilt u zicht aansluiten bij dit initieatief? schrijf u dan snel in, er zijn nog enkele percelen beschikbaar!

heeft u verbouwingsplannen

Heeft u verbouwingsplannen?

Vraag nu online een prijsindicatie op

Bent u van plan om uw huis binnenkort te verbouwen. Of het nu gaat om een dakkapel, uitbouw of een compleet nieuwe inrichting, Gunneweg & Burg heeft de kennis in huis voor elke soort verbouwing. Wij maken een ontwerp voor de modernisering of restyling van uw woning. Vraag nu online binnen een paar stappen online uw prijs op! Kijk hiervoor op onze verbouw pagina.

wonen in landhof

Wonen in Landhof

GUBU start CPO initiatief in Landhof Eindhoven

Gunneweg & Burg is een wervingscampagne gestart voor Wonen in Landhof, een CPO initiatief in Landhof Eindhoven. I.s.m. Bureau A zijn verschillende mogelijkheden onderzocht voor de locatie. Er is veel mogelijk, zo is er ruimte voor 12 tot 20 woningen, van patiowoning tot herenhuis. Samen Bouwen en Zelf Kiezen is ons motto, de kopers bepalen uiteindelijk hoe groot de woning wordt en hoe deze eruit komt te zien. Op de website www.woneninlandhof.nl is uitgebreide informatie te vinden over dit initiatief.

minister blok bezoekt de omscholing

Minister Blok bezoekt De Omscholing

Voorbeeld voor nieuwe klusscholen

Kaspar Gunneweg laat trots zijn woning zien aan Minister Blok, Wethouder Schneider en het Expertteam eigenbouw. Op 1 september bezochten zij, naast andere klusprojecten in Rotterdam, de Omscholing om te zien hoe oude scholen getransformeerd kunnen worden naar prachtige woningen.
De Omscholing dient als voorbeeld voor andere klusscholen. In de komende tijd zal meer aanbod komen van leegstaand vastgoed, dat net als de Omscholing tot woningen kan worden omgebouwd.

start bouw hof van zeelst ii

Start bouw Hof van Zeelst II

tweede fase nog voor de bouwvak van start

Inmiddels zijn alle percelen vergeven en is de bouwvergunning verleend. Naar verwachting zal nog voor de bouwvakantie gestart worden met de bouw. Fase 2 met 16 semi-bungalows in de wijk Meerhoven te Eindhoven is de opvolger van de succesvolle eerste fase van Hof van Zeelst waar 32 semi bungalows in 2013 zijn opgeleverd.

zelf een woning bouwen in rotterdam

zelf een woning bouwen in rotterdam?

puzzel met ons mee op diverse locaties

Op diverse locaties biedt Rotterdam kavels aan waar u zelf of met anderen uw eigen woning kunt ontwerpen en bouwen. Op de Zwart Janstraat is een kavel voor 1 tot 4 woningen, op het Noordereiland kunnen er 4 tot 10 woningen gebouwd worden en op de voormalige hockeyvelden van Leonidas kunt u uw vrijstaande woning, twee-onder-een kapwoning of in een groep uw huis ontwikkelen. Kijk op onze CPO/Zelfbouw pagina voor meer informatie.

voorlopig ontwerp hof van zeelst fase twee

Voorlopig Ontwerp Hof van Zeelst twee

ontwerp voor 18 bungalows in Eindhoven

Het voorlopig ontwerp voor 18 patiowoningen in meerhoven is afgerond. Deze maand starten we met het definitief ontwerp en zullen we samen met de kopers de individuele woningen ontwerpen. Er zijn nog enkele percelen beschikbaar, dus als het ontwerp u aanspreekt en u bent op zoek naar een patiowoning, schrijf u dan nu in! Wilt u meer informatie kijk dan op www.hvztwee.nl of neem contact met ons op.

zelfbouwroute klushuizen utrecht

zelfbouwroute klushuizen utrecht

kom zaterdag van 11 tot 14 naar de anton geesinkstraat

Op zaterdag 29 juni van 11:00 tot 14:00 opent MadeByU de deuren van de klushuizen aan de Anton Geesinkstraat in Utrecht. Wij zijn erbij om samen met Mitros en Urbannerdam een toelichting te geven op de plannen en de mogelijkheden. Inschrijven als belangstellende kan op www.madebyu.nl

madebyu klushuizen in utrecht

MadeByU klushuizen in Utrecht

na Rotterdam nu ook klushuizen in Utrecht

In navolging van het Rotterdamse succes gaat ook Utrecht dit jaar klushuizen verkopen. In opdracht van woningbouwcorporatie Mitros maakt Gunneweg & Burg i.s.m. Maaswerk Architekten de voorbereidingsplannen voor de Utrechtse klushuizen. Meer informatie is binnenkort beschikbaar op de campagne website van MadeByU. U kunt zich daar ook aanmelden als belangstellende.

zelfbouwschool duyststraat is populair

zelfbouwschool duyststraat populair

run op klaslokalen, de school zit vol

Op 24 mei sloot de inschrijving voor de zelfbouwschool aan de Duyststraat in Rotterdam, naar voorbeeld van De Omscholing wordt de school binnenkort omgebouwd tot woningen. Er zijn 11 inschrijvingen, ruim voldoende om de alle klaslokalen te vullen. Vanwege grote belangstelling gaat Rotterdam de mogelijkheid onderzoeken om nog meer scholen te koop te zetten!
Wilt u nog meedoen? Dat kan, schrijf u dan alsnog in, dan komt u op de reservelijst.

informatieavond hof van zeelst 2

Informatieavond Hof van Zeelst II

maandag 13 mei om 19.30u; Marconilaan 12 Eindhoven

Na het succes van Hof van Zeelst 1, 32 patiowoningen in Meerhoven, start binnenkort de tweede fase. Hiervoor zijn nog 5 percelen beschikbaar. Op de informatieavond zal het bestuur en de architect algemene informatie geven over het proces en de mogelijkheden van de woningen. Wilt u meer informatie kijk dan op www.hvztwee.nl of neem contact met ons op.

open huis schoollocatie duyststraat 28

Open huis schoollocatie Duyststraat 28

kom voor een rondleiding naar de Omscholing

Als je wilt wonen in een school is dit je kans! Gemeente Rotterdam verkoopt een schoolgebouw aan de Duyststraat 28 voor € 21.200,- per lokaal. Op donderdag 18 april en zaterdag 20 april kun je dit pand bekijken. Als je benieuwd bent hoe het is om in een school te wonen en wilt zien hoe een vergelijkbare school verbouwd is kom dan op zaterdag de 20e ook langs bij De Omscholing. Team Omscholing geeft rondleidingen om 11 uur en om 12 uur. Meer informatie vind je op de zelfbouwsite van de gemeente.

ontwerp uw droomwoning in meerhoven

Ontwerp uw droomwoning in meerhoven

kom naar de regionale nieuwbouwbeurs

Op 6 en 7 april staan wij op de Regionale Nieuwbouwbeurs in het klokgebouw in Eindhoven. Wij presenteren hier het vervolg op de succesvolle eerste fase van ons project Hof van Zeelst. Op de beurs kunt u zich aanmelden voor de tweede fase, er zijn nog enkele percelen beschikbaar.

woonbeurs 010 opent met zelfbouw primeur

Woonbeurs opent met zelfbouwprimeur

Wethouder zet schoolgebouw in de verkoop

De woonbeurs Rotterdam LiViN’ opent komende zaterdag (16 maart) met een zelfbouwprimeur. De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus geeft om 12.00 uur het startsein voor de verkoop van units in een voormalig schoolgebouw in Rotterdam. De wethouder interviewt Kaspar Gunneweg die zelf ervaring heeft met het transformeren van een school naar woningen in het project De Omscholing. Gunneweg & Burg staat het hele weekeinde op de Woonbeurs 010.

leisure kijk in de pot gaat door

Leisure kijk in de Pot gaat door

Geplande opening begin 2015

In 2015 zal MaVer het leisure centrum Kijk in de Pot openen naar ontwerp van Gunneweg & Burg i.s.m. Fluitman Architecten. Lees meer over deze onwikkeling in BN De Stem.

eerste hofje opgeleverd

Eerste hofje opgeleverd!

50+ woningen CPO

De eerste 16 woningen van Hof van Zeelst zijn opgeleverd. Hiermee is het eerste van de twee hofjes klaar!Door het succes van de eerste fase en de aanhoudende belangstelling krijgt dit project een vervolg. In de 2e fase zullen wij met de vereniging nog eens 18 woningen ontwikkelen op het naastgelegen kavel. Er zijn nog kavels beschikbaar. Voor meer informatie klik hier

wij zijn verhuisd

Wij zijn verhuisd!

naar de fabriek van delfshaven

Wij zijn per 1 november ingetrokken in ons nieuwe kantoor in de Fabriek van Delfshaven aan de Mathenesserdijk 414h te Rotterdam. Deze ruimte delen we met Age Fluitman. Gezamelijk bouwen we naar eigen ontwerp een kast van hergebruikte materialen. Gestapelde houten balken en planken van oude reclameborden.

bezoek de omscholing

Bezoek De Omscholing

Zelfbouwtour Rotterdam

Zaterdag 13 oktober organiseert de gemeente Rotterdam een zelfbouwtour langs inspirerende projecten. Ook ons project De Omscholing is dan te bewonderen. Kijk op rotterdam.nl/zelfbouwtour en kom langs.

hof van zeelst nadert oplevering

Hof van Zeelst nadert oplevering!

50+ woningen Eindhoven

Hof van Zeelst begint nu echt vorm te krijgen. Deze maand worden de eerste 8 woningen opgeleverd. Door het succes van de eerste fase en de aanhoudende belangstelling krijgt dit project een vervolg. In de 2e fase zullen wij met de vereniging nog eens 18 woningen ontwikkelen op het naastgelegen kavel. Er zijn nog kavels beschikbaar. Voor meer informatie klik hier

presentatie zelfbouwcafe rotterdam

Presentatie Zelfbouwcafé Rotterdam

De Omscholing

Gunnewg & Burg geeft op 5 oktober een presentatie in het Zelfbouwcafé Rotterdam. Samen met Age Fluitman laten we zien hoe wij de Vierambachtschool omgebouwd hebben tot 9 appartementen. Meer informatie zie De Omscholing. Rotterdam lanceert binnenkort de campagne voor creatieve zelfbouwers die in een schoolgebouw willen wonen.Op rotterdam.nl kunt u meer informatie vinden.

wonen in een school 2

Wonen in een school

Schrijf je nu in!

Rotterdam heeft de campagne voor zelfbouw gestart. Iedereen die in een schoolgebouw wil wonen kan zich hiervoor inschrijven. Ook zal binnenkort het Zelfbouwcafé Rotterdam van start gaan. Het eerste zelfbouwcafé staat gepland op vrijdagmiddag 5 oktober vanaf ongeveer 18:00 uur. Op Rotterdam.nl kunt u meer informatie vinden en u inschrijven. Heeft u interesse, vraag ons dan naar de mogelijkheden en hou onze website in de gaten.

tweede fase hof van zeelst

2e fase Hof van Zeelst

Schrijf je nu in!

Het CPO project Hof van Zeelst in Eindhoven is een groot succes. Vanwege dit succes en de aanhoudende belangstelling krijgt dit project een vervolg! Wethouder Mary Fiers heeft de klok geluid voor de tweede fase. Deze 2e fase zal bestaan uit 18 55+ woningen en komt op het naastgelegen kavel. De kopersvereniging Hof van Zeelst zal samen met Gunneweg & Burg en Bureau A deze woningen gaan ontwikkelen. voor meer informatie klik hier

de fabriek van delfshaven

De Fabriek van Delfshaven

Gunneweg & Burg gaat verhuizen

Eén van de meest markante fabriekspanden van Rotterdam wordt op dit moment verbouwd tot verzamelgebouw voor kleine bedrijven, zelfstandig ondernemers en eigenzinnige freelancers. Gunneweg & Burg heeft een plek bemachtigd op de eerste verdieping met uitzicht over de Schie. Per 1 November zal ons kantoor in dit prachtige pand gevestigd zijn!

nieuwe site gunneweg en burg

Nieuwe site Gunneweg & Burg

Frisse look voor gubu.nl

Met onze nieuwe site willen wij u nog beter informeren en op de hoogte houden. De layout is vernieuwd, de projecten zijn geüpdate en de social media zijn geïntegreerd. Hierdoor is de site dynamischer geworden en kunnen we beter inspelen op de actualiteit. Laat ons weten wat je ervan vindt!

hoogste punt hof van zeelst

Hoogste Punt Hof van Zeelst

Wethouder hijst de vlag

In Eindhoven is het hoogste punt van het CPO project Hof van Zeelst gevierd. Wethouder Mary Fiers heeft samen met het bestuur van de kopersvereniging de vlag gehesen. De verwachting is dat eind oktober de eerste woningen opgeleverd worden. De wethouder heeft tevens de klok geluid voor de tweede fase.

kijk in de pot

Kijk in de Pot

Leisure complex Bergen op Zoom

Gunneweg & Burg heeft de opdracht gekregen een ontwerp te maken voor een multifunctioneel vrijetijdscomplex. Het complex van ongeveer 14.000m2 zal gebouwd worden in het gebied Kijk in de Pot aan de zuidkant van de binnenstad. Het complex zal bestaan uit een evenementencomplex, een bowlingcentrum, een bioscoop, een kinderopvang, horeca en een ROC-opleiding

zelfbouw in rotterdamse scholen

Zelfbouw in Rotterdamse scholen

Gunneweg & Burg is erbij!

Rotterdam lanceert binnenkort de campagne voor creatieve zelfbouwers die in een schoolgebouw willen wonen. Als architect helpt Gunnenweg & Burg u om uw eigen droomhuis te realiseren in de oude gebouwen. Op rotterdam.nl kunt u binnenkort meer informatie vinden. Heeft u interesse, vraag ons dan naar de mogelijkheden en houd onze website in de gaten.