De Omscholing

De Omscholing

opdrachtgeverKopersvereniging De Omscholing
jaar2009
plaatsRotterdam

Een voormalige schoolgebouw in Rotterdam West is omgevormd tot 9 appartementen. Het gebouw, uit 1916, is een karakteristiek schoolgebouw uit die tijd. Het gebouw bestond uit twee verdiepingen met aan weerszijden van de entree drie klaslokalen die bereikt werden door een gang aan de achterzijde. Het is geen monument maar heeft wel een monumentale uitstraling en is verbonden met de historie van de wijk.
De Kopers, verenigd in de kopersvereniging De Omscholing, hebben gezamenlijk dit project ontwikkeld volgens het zo genaamde Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Samen met de architect hebben zij na een quickscan een plan ontwikkeld waarin de individuele wensen van de kopers en de kwaliteiten van het gebouw samengevoegd zijn tot een ontwerp op maat . Het casco is volledig gerenoveerd , geïsoleerd en voorzien van deels nieuwe kozijnen . De woningen hebben allemaal een entresol gekregen die met een interne trap bereikbaar is. Voor de vve is er een meerjarenonderhoudsplan gemaakt.
Door deze aanpak is het karakter van het gebouw in zijn waarde gelaten en is volledig recht gedaan aan de wensen van de kopers.
Zie ook Interieur Omscholing

Meer weten over CPO en mogelijke andere CPO projecten en locaties? klik dan hier