Hof van Zeelst

Hof van Zeelst

opdrachtgeverKopersvereniging Hof van Zeelst
jaar2010-2013
plaatsEindhoven

In de wijk Meerhoven in Eindhoven hebben wij het project Hof van Zeelst gerealiseerd. Hof van Zeelst is een initiatief van 55 plussers die op deze locatie 32 levensloopbestendige bungalows gebouwd hebben volgens het CPO principe.
Uitgangspunt van het ontwerp zijn twee hofjes waarbij 16 woningen gegroepeerd liggen rond een binnenhof. Bij alle woningen is de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer op de begane grond gelegen. Eventueel kon er op de verdieping uitgebreid worden. Met alle kopers is in individuele gesprekken een ontwerp gemaakt voor de woning. Wij hebben na het ontwerp de bouwvergunning aangevraagd en vervolgens de uitvoering tot aan de oplevering begeleid.
Dit heeft geresulteerd in 32 moderne en energiezuinige bungalows met 32 verschillende plattegronden en een divers gevelbeeld. De horizontale metselwerkbanden zorgen ervoor dat ondanks die verschillen het toch één geheel blijft.

Dit project is zeer succesvol gebleken en heeft geresulteerd in een tweede fase waarin nog eens 18 woningen gebouwd worden in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

Meer weten over CPO en mogelijke andere CPO projecten en locaties? klik dan hier