Interieur Omscholing

Interieur Omscholing

opdrachtgeverGunneweg
jaar2010
plaatsRotterdam

De eigen woning van Kaspar Gunneweg is één van de negen appartementen die in CPO verband gerealiseerd is in de voormalige Vierambachtschool in Rotterdam West.
De kopers waren gezamenlijk opdrachtgever (CPO) en hebben hierdoor maximale vrijheid gehad om de eigen woning te ontwerpen.

De woning van Gunneweg beslaat 1 en 1/3 klaslokaal. Door het dak aan de achterzijde op te tillen is er ruimte ontstaan voor een slaapverdieping van waaruit het dakterras aan de voorzijde bereikbaar is. De woonkamer, aan de voorzijde, is voorzien van een verhoogde vloer vanwaar de trap naar de verdieping leidt.
Zo ontstaat er een soort split level waardoor de ruimtes op de verdieping een directe relatie krijgen met de begane grond.
Een grote zelfontworpen kast over twee verdiepingen verbindt de twee verdiepingen. Deze dubbelzijdige kast staat vrij van de wanden en het plafond en is zowel keukenkast, boekenkast als garderobekast. Door het contrast tussen het oude casco en de moderne lichte en ruimtelijke interieur is het een uniek huis geworden.

Meer weten over CPO en mogelijke andere CPO projecten en locaties? klik dan hier